Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Liberecký kraj

Hasiči zasahují v obci Jestřabí v Krkonoších na Semilsku u požáru sauny a dřevníku nacházejícího se v blízkosti rodinného domu. Nasazeny jsou dva vodní proudy, požár je lokalizován.

Z objektu dřevníku byla vynesena 20kg propan-butanová láhev, hasiči prováděli její ochlazování. Pro hašení používáme nadále dva proudy C a jeden proud C se smáčedlem pro zvýšení hasebního účinku vody. Rozebíráme konstrukce a dohašujeme ohniska.

Hasiči zasahují dopravní nehody osobního automobilu a dodávky na komunikaci číslo 9 v obci Pihel na Českolipsku. Hasiči provedli stabilizaci a protipožární opatření. Jednu zaklíněnou osobu museli vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Hasiči provedli transport jedné zraněné osoby do vrtulníku LZS, na místě události byly celkem čtyři zraněné osoby. Po dobu vyšetřování bude komunikace uzavřena. Na místě zasahovala jednotka ze stanice HZS Česká Lípa.

Nahlášen byl pád ultralightu v lokalitě Nová Ves nad Popelkou. Na místo okamžitě letěl na průzkum vrtulník LZS a vyjely jednotky jak z Libereckého, tak i Královehradeckého kraje. Pilot zvládl nouzové přistání. Hasiči řeší pouze únik leteckého benzínu.

Na místo z Libereckého kraje vyjely jednotky HZS Semily a JSDHO Lomnice nad Popelkou. Letadlo zůstalo po nouzovém přistání převrácené na střeše. Ještě před příjezdem hasičů bylo místním traktoristou vráceno na kola.