Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Liberecký kraj

Vyhlášení druhého stupně poplachu si vyžádal požár střechy čerpací stanice v části obce Jítrava na Liberecku. Požár byl naštěstí ohlášen včas a hasičům se podařilo zabránit rozšíření na celý komplex. V prostoru stojanů hasiči položili těžkou pěnu, hašení na střeše probíhalo pomocí vysokotlakého proudu vody.

Střešní konstrukci bylo nutné postupně rozebrat. Povoláno na místo bylo 7 jednotek hasičů. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci.

Zastavení provozu na silnici I/10 v Dolánkách u Turnova měla dnes na svědomí dopravní nehoda. Ta byla hasičům ohlášená v 6:57 hodin a na místě zasahovali turnovští profesionálové. Při nehodě se střetlo osobní auto Ford Fusion s náklaďákem. Řidička z osobního vozu utrpěla lehké zranění a při příjezdu jednotek byla v péči ZZS.

Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a usměrňovali dopravu. Po dobu nezbytně nutnou byla komunikace zcela uzavřena, poté byla průjezdná jedním pruhem. Hasiči dále uklidili vozovku od střepů a plastových částí. Před půl devátou předali místo na došetření policistům a vrátili se na základnu.