Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Liberecký kraj

Na silnici první třídy číslo deset v katastru obce Plavy se stala dopravní nehoda. Řidič s vozidlem zn. Opel Vectra jel ve směru od Plavů na Držkov, kde při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal vlivem nepřiměřené rychlosti na mokrém povrchu vozovky smyk, vyjel mimo komunikaci a narazil do travnatého břehu.

28letý řidič z havarovaného vozu byl s lehkým zraněním převezen Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje do jablonecké nemocnice. Alkohol byl u něj vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Předběžná výše způsobené škody činí částku 5.000,– Kč.

K nehodě, při které skončilo auto na střeše, jeli večer před půl desátou profesionální hasiči z Raspenavy a dobrovolní hasiči z Frýdlantu. Nehoda se stala na silnici I/13 před odbočkou na Dětřichov.

Ve voze Renault Megane cestovali 3 lidé a byli předáni k prohlédnutí ZZS. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a po domluvě s policisty ho převrátili na kola. Poté bylo místo zásahu předáno PČR a hasiči se ve 22:37 hodin vrátili na základnu.

Semilští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Železného Brodu zasahovali u nehody, ke které došlo na silnici I/10 v části obce Jirkov. Řidička Škody Felicia havarovala a se svým vozem skončila na střeše. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a na frekventované silnici usměrňovali dopravu.

Jelikož došlo k úniku provozních náplní, bylo nutné je zasypat sorpčními látkami. Na pomoc s vyproštěním auta dorazil jeřáb ze semilské stanice a po nezbytně nutnou dobu byla komunikace zcela uzavřena.