Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Liberecký kraj

K požáru půdy objektu ve Cvikově, ulici Kollárova, vyjelo pět jednotek hasičů. V současné chvíli probíhá rozebírání konstrukce pro vyhledávání skrytých ohnisek, případného plamenného hoření. Půda byla při příjezdu hasičů plná kouře – k odvětrání použili přetlakovou ventilaci.

Krátce po půl šesté velitel zásahu ze stanice HZS Jablonné v Podještědí ohlásil na operační středisko likvidaci požáru. Příčina a výše škody zůstává prozatím v šetření.

Na lince 158 přijali policisté od Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje informaci o ženě, která dle svědků zmizela pod hladinou vodní nádrže Bedřichov. Na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému a hasičům se podařilo ženu z vody vytáhnout.

Posádka zdravotnické záchranné služby ji následně převezla do liberecké nemocnice. Okolnosti celé události i zdravotní stav ženy jsou předmětem právě probíhajícího šetření.

Jednotka ze stanice HZS Raspenava a JSDH Frýdlant byly povolány k dopravní nehodě autobusu, nákladního a osobního automobilu na silnici 13 do Krásného Lesa. Na místě se nachází celkem 25 účastníků nehody, z nichž 6 bylo se zraněním předáno do péče ZZS.

Na místo dále míří evakuační autobus ze stanice HZS Liberec pro poskytnutí tepelného komfortu zúčastněným. Hasiči zaklíněnou osobu z osobního vozidla vyprostili a provedli u vozidel protipožární opatření. Prozatím nebyl zjištěn žádný únik provozních kapalin.