Sobota 11. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Liberecký kraj

Profesionální hasiči společně s dobrovolnou jednotkou z Raspenavy pomohli vyprostit krávu, která uvízla v ohradě z trubek. Událost se stala v Raspenavě, v zemědělském areálu v lokalitě Peklo. Zvíře si lehlo v naháňce, kde se zaseklo mezi železné trubky a už se nedokázalo zvednout.

Přivolaní hasiči museli část ohrady rozřezat pomocí rozbrušovací pily. Poté již nic nebránilo tomu, aby se kráva postavila na všechny čtyři.

Ve středu po půl deváté byla přes tísňovou linku ohlášená nehoda osobního auta Citroën Saxo, který vyjel z komunikace a převrátil se na střechu. Událost se stala při výjezdu ze Semil směrem na Cimbál, nedaleko budovy obvodního oddělení PČR. V oznámení zaznělo, že řidička vozu je uvnitř.

Když semilští profesionální hasiči dorazili na místo, žena byla z vozu venku a komunikovala. ZZS ji odvezla na vyšetření do nemocnice. Aby hasiči mohli s autem manipulovat, museli nejprve motorovou pilou prořezat okolní křoví. Poté pomocí navijáku otočili vůz na kola a vytáhli ho na silnici. Po dobu zásahu hasiči usměrňovali provoz na komunikaci.

Dopravní policisté šetřili nehodu na silnici třetí třídy v katastru obce Pěnčín, kde ve směru od Dolní Černé Studnice na Huť jel řidič s vozidlem zn. Fiat Punto. Ten při projíždění pravotočivé zatáčky vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení vozidla, vyjel vlevo do protisměru a narazil do ocelového svodidla, čímž byl odražen vpravo mimo komunikaci, kde zůstal stát.

Řidič při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice. Navíc ovšem policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,14 promile. Dalším šetřením bylo také zjištěno, že uvedené vozidlo je dočasně vyřazeno z evidence. Předběžná výše způsobené škody činí částku 28.000 Kč.