Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Liberecký kraj

Do firmy IAC Group v Nových Zákupech na Českolipsku, k nahlášenému požáru střechy a odsávání lisu, zamířily jednotky z druhého stupně požárního poplachu, konkrétně HZS Česká Lípa, JSDH Zákupy, JSDH Česká Lípa, JSDH Dobranov, JSDH Mimoň a JSDH Nový Bor s cisternami i výškovou technikou.

Na místě byl zjištěn požár v konstrukci odsávání lisu, plameny šlehaly střešním vývodem ze střechy. Při příjezdu jednotky ze Zákup hasili zaměstnanci požár hasícími přístroji. Hasiči v dýchací technice pak nasadili dva vysokotlaké proudy.

Policisté na lince 158 přijali oznámení o havárii vozidla v obci Záskalí. Řidič jel s vozidlem Seat Ibiza po silnici ve směru na Dlouhý Most, kde s vozem vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Na místě dopravní nehody zemřel.

Společně s ním ve vozidle ještě cestovali další dva spolujezdci, kteří při havárii utrpěli zranění a byli převezeni do liberecké nemocnice. Dopravní policisté společně s vyšetřovatelem nyní veškeré okolnosti této tragické události intenzivně šetří.

Nehoda osobního auta a chodců se stala na silnici přímo před stanicí tanvaldských profesionálních hasičů. Jelikož hasiči pracovali v garážích u techniky, byli prvními, kteří u nehody zasahovali a ohlásili ji na 112.

Místo výjezdu tak měli hasiči „výběh" a poraženým chodcům na přechodu (muži a ženě) poskytli první předlékařskou pomoc. Po příjezdu ZZS asistovali při dalším ošetřování. Hasiči také usměrňovali provoz na komunikaci, k úniku provozních náplní nedošlo.